Jdi na obsah Jdi na menu
 


VELMI VÁŽNÝ FEJETON K 70.VÝROČÍ OSVOBOZENÍ ČSŔ

27. 4. 2015

NÁRODNÍ LISTY

OS Český klub -Kluby Národních listů ročník 154

WWW.narodnilisty.estranky.cz,

narodnimyslenka.estranky.cz , nds.estranky.cz, narodnilistydnes.blog.cz, ceskoslovensky-zemsky-snem.estranky.cz, almanach-lumir.estranky.cz


 


 


 


 


 


 

K 70.VÝROČÍ OSVOBOZENÍ NAŠÍ VLASTI SPOJENCI :

ARMÁDAMI SSSR ( RUSKA), USA, VELKÉ BRITANNIE, FRANCIE .

ČESKOSLOVENSKOU ARMÁDOU NA ZÁPADĚ A VÝCHODĚ !

22.ČÍSLO ROČNÍKU 154


 


 

FEJETON NA ÚVOD. Jan Valenta, šéfredaktor KNL a předseda NDS


 

Jak jinak začít, nežli událostí, která ve svých důsledcích poznamenala nejméně tři generace populace na naší planetě . Narodil jsem se až téměř tři roky od konce II. světové války a přesto dodnes vím, jak ovlivnila život mé rodiny a mého rodu .

Řada těch, kteří se podíleli na osvobození naší vlasti již nežijí a co je hůře jsou v zapomnění . Navíc, máme tu mezi námi takové patolízaly a kolaboranty s demokraturní podstatou vládnutí po vůli jediné velmoci a žel i globalizace Evropy, která často „zapomíná“, kde a jak válečný konflikt vznikl .

Jestliže se měnil svět a vznikl třetí , víc neutrální zejména v Asii a Africe, dnes již v Latinské Americe, tak především vůlí národů žít svobodně, bez diktatur, násilí a vykořisťování národů nadnárodními korporacemi.

Spojenci ve válce jsou dnes opět jako po roce 1945 na nepřátelské vlně s vyjímkou Německou,Francouzsko.USA na rozdíl od výrazných změn po rozpadu SSSR , zejména v Ruské federaci, léčí svoji upadající ekonomiku tím, čím kdysi Výmarské Německo ! Vazalsští byrokraté v Evropské unii tomu svou slepotou podobnou Mnichovu 1938 vydatně napomáhají. Opak je pravdou, „říše zla“, jak představovala bývalá SSSR se rozpadla a to tím, že svou rozpínavostí se angažovala v Afghánistánu, uzbrojila se a svými aktivitami a okupacemi Východní Evropy si přidělala problémy, které současná velmoc- Ruská federace musela od roku 1991 vyřešit. USA , řeší po válce rovněž vojenskými agresemi své ekonomicko-globální problémy . Jestliže se dnes „haraší „ v našich zcela zaprodaných mediích hrozbou Moskvy, musíme porovnat některé agrese USA do záležitostí jiných zemí.

SSSR bylo zodpovědné za Nikity S. Chruščova za krvavou okupaci Maďarska, ale dnes má tato země „EU“ s Ruskem přátelské a obchodní vztahy, stejně jako s Německem. Okupace ČSSR 1968 byl další omyl SSSR a tak i expedice v Afghánistánu , základny na Kubě apod. Ovšem vojenské agrese USA převýšily ty Ruské :

1945-1954 Korejská válka, 1954- 1973 v Guatemale, Haiti, Dominikánské republice, nejkrvavější Vietnamské válce 1964 až 1975 ( 3 milionů mrtvých a zničená infrastruktura ) , puče a převraty v Argentině 1974, Chile 1973, jinde podporou diktátorských režimů Paraguayi ( dokonce bývalého generála SS Alfréda Stroessnera ). Uruguayi ( svržená demokratická vláda) až do roku 1991 , kdy Latinská Amerika se začala probouzet : Brazílie, Venezuela, Chile, Bolívie, Paraguay, Uruguay, Bolívie apod. Kontinenty vyzrály : Demokracie po bankrotu v Argentině, osvobozená demokratická Indie 1946 , pád kolonialismu v klasicklém pojetí 1960 až 1974 , to vše umožnilo určitým kruhům v USA rozšířit expanzi: Po vakuu rozpadu RVHP- Varšavské smlouvy a SSSR , Ruská federace se angažovala pouze v Podněstří, Gruzii, Čečensku, ale jinak umožnila obnovu nezávislosti Pobaltí, Kazachstánu, Uzbekistánu, Kirgyzie, částečně Čečenska, Arménie, Běloruska a tolik zmítané občanskou válkou Ukrajiny a Moldávie ! Naopak : USA využily slabosti režimu Borise Jelcina ale i jeho předchůdce Michaila Gorbačova, aby okupovaly Irák (2003) , Afghánistán (2003, Libyi (2006) a žel vývozem jejich pojetí demokracie umožnily rozvrat současného Iráku a Syrie vytvořením ISIL ( Islámského státu).

Tak jako proti válce ve Vietnamu se v samotných USA vzedmul odpor proti válce, realitou je, že americký lid má expedic vlád George Busche jr. A Barracka Obamy plné zuby a tak naše naděje se upírá k Nové USA, kde jsou i ve vládních stranách rozumní lidé.

II. Světová válka přinesla zhruba 60 milionů obětí. Ta třetí, by znamenala vyvraždění 60 až 70 % světové populace tzn 4 miliard lidí, kteří chtějí žít svobodně a s novou perspektivou řešení chudoby třetího světa, ale i chudoby naší, aby svět byl o něco lepší, když nebude nikdy dokonalý. Dokážeme a to je vidět i na společné vesmírné stanici Rusko-USA žít vedle sebe bez válek a mnoha neštěstí, které každý i ten lokální konflikt přináší .

Dnes opět Amen Váš Jan Valenta v.r.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář